Blogger news

Το Αλεποχώρι στον νομό Έβρου, είναι ένα παλαιό και μικρό χωριό στα δυτικά του Διδυμοτείχου και εγγύτατα στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ελληνικό χωριό, παλαιόθεν.

Τρίτη, Αυγούστου 06, 2013

Λαχανοντολμάδες Θρακιώτικοι

         Οι Λαχανοντολμάδες είναι ένα φαγητό το οποίο σερβίρεται και ως κυρίως πιάτο αλλά και πολλές φορές ως ορεκτικό. Εξαίσιο ως μεζές για όλα τα είδη ποτών.
         Υλικά
         Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 ντομάτα ώριμη λίγο μαυροπίπερο, μοσχοπίπερο ένα φλυτζάνι ρύζι 200 γραμμάρια ελαιόλαδο ½ ποτήρι του νερού άσπρο κρασί 1 λεμόνι 300 γραμμάρια νερό 1 λάχανο μεγάλο άσπρο

        Εκτέλεση   Ζεματάμε το λάχανο που το έχουμε ανοίξει σε φύλλα. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα από το λάχανο που έχουμε ανοίξει και βάζουμε μέσα σ αυτά με το κουτάλι το γιόμο όπως ακριβώς κάνουμε τα ντολμαδάκια. Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα - ένα τους ντολμάδες κυκλικά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και ένα ποτήρι λαχανόζουμο κι ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά περίπου δύο ώρες. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε ρηχό πιάτο και τους περιχύνουμε με κρέμα αυγολέμονο και κόκκινο μπρούσκο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου