Blogger news

Το Αλεποχώρι στον νομό Έβρου, είναι ένα παλαιό και μικρό χωριό στα δυτικά του Διδυμοτείχου και εγγύτατα στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ελληνικό χωριό, παλαιόθεν.

Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015

Αρχαία Θράκη



  Στην προομηρική αλλά και στην ομηρική περίοδο , Θράκη εννοούσαν όλη την περιοχή από τον Πηνειό ποταμό ως τον Δούναβη ποταμό και από τον Ευξεινο Πόντο έως την Αδριατική .Ως μέρη της Θράκης , ο Όμηρος αναφέρει την Πιερία , την Ημαθία και όρη της Θράκης τον Όλυμπο και το Άθως.Η συνολική έκταση της Αρχαίας Θράκης ήταν πάνω από 200,000 τ.χ
          Πήρε το όνομά της από την κόρη του θεού Ωκεανού και της Παρθενώπης τη Θράκη .Την άλλη κόρη τους τη λέγανε Ευρώπη . Από τον πρώτο γάμο του ο Ωκεανός με την Παμφολύνη είχε αποκτήσει άλλες δύο κόρες , την Ασία και τη Λιβύη . Το προηγούμενο όνομα της Θράκης ήταν Πέρκη .
        Για τους Αρχαίους Έλληνες οι Θράκες ξεχώριζαν σε δύο κατηγορίες ., στους πολιτισμένους και τους βάρβαρους .Οι πολιτισμένοι κατοικούσαν στη μακεδονική Πιερία , και συμπεριλάμβαναν και όσους ζούσαν στην περιοχή της Ροδόπης και του Αίμου .Οι βάρβαροι ζούσαν βόρεια και δυτικά του Αίμου .
        Κατά τον Ηρόδοτο , οι Θράκες θεωρούνταν ο μεγαλύτερος λαός σε αριθμό μετά από τους Ινδούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου